Suna Erden

Girne’ye bağlı Lapta bölgesinde bulunan “Lapta Huzur Evi’nde” dün sevinç ve hüzün bir aradaydı. Huzurevi sakinlerinden bazılar ailelerinin ziyareti ile bayram sevinci yaşarken, bazılarının ise gözü yollarda kaldı. Ailesi tarafından ziyaret edilmeyi bekleyenler, “Giyindik, hazırlandık, belki gelirler” şeklinde konuşarak yürek burktu. Ailesi tarafından ziyaret edilmeyen yaşlılar, duyarlı gençlerin ve hayırsever ziyaretçilerin bayram dolayısı ile huzurevine uğraması ile duygulandı. 

GİYİNDİ, HAZIRLANDI, BEKLEDİ 

Yaşlı bakım evi olan “Lapta Huzur Evi” dün bayram dolayısı ile ziyaretçi akınına uğradı. Ancak bazı huzurevi sakinleri aileleri tarafından ziyaret edilirken bazıları unutuldu. Lapta Huzur Evi’nde üç yıldır kalan Meryem Nene’nin kimsesiz olduğu, hiç ziyaretçisinin gelmediği öğrenilirken, Star Kıbrıs’a güzel bir bayram geçirdiğini söyleyen Meryem nene, “Ailem beni görmeye geldi, bayramımı kutladı” diyerek avundu. Atiye nene ise çocukları ve torunlarını beklediğini kaydederek, “Giyindim, ailemi bekliyorum. Belki gelirler” dedi. 

GİDECEK BAŞKA YERİ, İSTEYENİ YOK 

Avusturya’da yıllarca yaşadıktan sonra KKTC’ye gelen ve huzur evinde yaşamak zorunda kalan Gülten Colen ise Lefkoşa’da yaşayan ailesinin yanına gitmek istediğini, daha 58 yaşında olduğunu ve huzur evinde kalmak istemediğini söyledi. Colen, “Akrabalarım bayramda gelip beni alacaklarını söylediler. Hazırlandım, bekliyorum. Burada kalmak istemiyorum” şeklinde konuştu. Yıllardır huzurevinde kalan Hasan Dede de çocukları ve torunları tarafından ziyaret edilmediğini dile getirirken, bazı huzurevi sakinlerinin ailesi ise bayram dolayısı ile ziyarete geldi. 

AİLESİ GELENLERİN SEVİNÇELERİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ 

Torunlarını ve çocuklarını gören huzurevi sakinlerinin sevinçleri gözlerinden okunurken, KKTC’de üniversite eğitimi gören ancak bayramda Türkiye’ye gidemeyen beş genç kız öğrenci ise bayram dolayısı ile yaşlıları ziyaret etti. 

DUYARLI GENÇLER YAŞLILARI UNUTMADI 

Huzurevi sakinlerine çikolata getiren öğrenciler, yaşlıların ellerini öperek bayramlarını kutladı. Getirdikleri çikolatadan ikram etti. Ailesi tarafından ziyaret edilmeyen yaşlılar, genç kızların ziyareti ile duygulandı. Öte yandan bazı hayırseverlerde huzurevini ziyaret ederek, kurban eti ve yemek getirdi.