Özlem ÇİMENDAL

Yoksul aile ve çocuklara gıda, giyim, ayakkabı, ev eşyası yardımı için kurulan "KKTC Umut Derneği" yoksul aileler için dernek üyelerinin ve duyarlı insanların katkılarıyla topladıkları gıda, giyim ev eşyalarını ailelere ulaştırmaya çalışıyor.

Lefkoşa Kuğulu Park’ta "KKTC Umut Derneği" adına kurulan kermeste yoksul ve ihtiyaçlı aileler için toplanan, dağıtılan geriye kalanların da cüzi miktarda satışının gerçekleştirildiği sosyal sorumluluğun güzel bir örneği sergileniyor.

“96 aile, 200 çocuğa yardım ediliyor”

KKTC Umut Derneği Başkanı Özlem Dinçoğlu, Yeni Bakış Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu an 96 aile, 200’ün üstünde çocuğa ulaştıklarını, onların yeni yıl öncesi ihtiyaçlarına yönelik eksiklerini gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Dinçoğlu, sosyal medya üzerinden derneklerine yardımda ya da katkıda bulunacak duyarlı vatandaşların da desteğini beklediklerini söyleyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yeni yıl için duyarlı vatandaşların katkısı bekleniyor

Ailelere özellikle de çocuklara eğitim, gıda, kıyafet yardımı, bez-mama süt yardımı, medikal destek verdiklerini anlatan Özlem Dinçoğlu, “Yeni yıl geldiği için çocuklara kıyafet ve ayakkabı temini yapıyoruz. Sosyal medya üzerinden bize ulaşan ve katkı koyan yardım sever duyarlı vatandaşların yanı sıra üyelerimizin de katkısıyla toplanan yardımları ihtiyaçlı ailelere ulaştırıyoruz” ifadelerini kullanarak, vatandaşı da bu sosyal sorumluluk ve farkındalık kapsamında katkı koymaya çağırdı.  

Halkın ve üyelerin desteğiyle…

Dernek olarak ellerinden geldiği kadar farkındalık yaratarak, ihtiyaçlı ailelere yardımsever vatandaşlar ve üyelerinin desteğiyle ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Özlem Dinçoğlu, dernek olarak birçok sıkıntıları olmasına rağmen gerek sosyal medya üzerinden, gerek yardımsever ve katkı koymak isteyen duyarlı vatandaşların kapısını çalarak, herkesin elinden geldiğince koyduğu katkı ışığında ailelere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.


Kaynak: Yeni Bakış