Gazimağusa’da 9 Eylül 2014 tarihinde evine gerçekleştirilen operasyonda 9 gram 46 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirilen Osman Karagözlü’nün cezası dün belli oldu.  

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu,  iddia makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.  Mesutoğlu, sanığın 8 Eylül 2014 tarihinde nişanlısının telefonundan bir şahsı arayarak uyuşturucu istediğini, hemen akabinde konu şahıs ile Gazimağusa iki buçuk mil yolunda buluşarak yaklaşık 10 gram ağırlığından “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi aldığını, bir miktarını da Girne’ye bağlı Alsancak’ta başka şahsa verdiğini söyledi.

“Uyuşturucu en yaygın suç türüdür”

Yargıç Mesut Mesutoğlu sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse iddia makamının mahkemeye aktardığı olgulardan suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Uyuşturucunun ağır ceza mahkemelerinin gündemindeki en yağın suç türü olduğunu belirten Mesutoğlu, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin uyuşturucu maddeler arasındaki en tehlikeli türlerden olduğunu vurguladı.

“Rehabilitasyon merkezi için adım atılmalı”

Huzurlarındaki meselede miktarın külliyatlı olmamak ile beraber azımsanamayacak bir miktar olduğunu belirten Mesutoğlu, toplumda gittikçe yaygınlaşan uyuşturucu suçları nedeni ile artık yasama ile yürütmenin bir rehabilitasyon merkezi konusunda üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Suçlarını ilk anda inkar etti

Sanığın yakalandığı ilk anda suçunu inkar ederek adaleti yanıltmaya çalıştığını söyleyen Mesutoğlu,  amme menfaatinin de korunması prensibinin ön plana çıkarılması gerektiğini belirterek sanığa hapislik dışında bir cezanın verilemeyeceğini ifade etti. Sanığın mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını da sanık lehine değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanığı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.