Evrim KAMALI

Lefkoşa Metehan sınır kapısından Ekim 2014 tarihinde tasarrufundaki 5 gram hintkeneviri ile giriş yapmak isterken tespit edilen ve aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan dava getirilen sanık Suat Güngör aleyhindeki karar dün açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’un sanık aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan Güran ancak sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu, uyuşturucu suçlarının sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaygınlaşan ve günümüzde ölümle sonuçlanan vakaların arttığını belirterek bu tür suçlara mülayim davranılmasının mümkün olmadığını belirtti. Başkan Ömer Güran bu nedenle bu suçlara tüm dünyada olduğu gibi ciddi cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Güran suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı işlemiş olduğu uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıklayarak kimsenin ülkemize ne maksatla olursa olsun ister kullanmak isterse satmak için uyuşturucu madde ithal etme hakkı olmadığına da vurgu yaptı.