Suna ERDEN 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Lefkoşa’da 10 Aralık tarihinde gerçekleştirilen operasyonda üzerlerinde uyuşturucu bulunarak tutuklanan Gökhan Binici ile Ayhan Yumuşak’a, uyuşturucu sattığı öne sürülen Arzu Yazıcı ile uyuşturucu maddeyi temin ettiği iddia edilen Orhan Şekerci gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşma sonrası zanlı yakınları basın mensuplarına saldırdı. 

BİR BULDU, BİRİ SAATI İDDİASI 

Duruşmada, Lefkoşa’da 10 Aralık tarihinde tespit edilen zanlılar Gökhan Binici ve Ayhan Yumuşak’a, uyuşturucu maddeleri sattığı iddia edilen Arzu Yazıcı’nın tutuklandığını açıklayan polis, zanlının evinde yapılan aramada ise 5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu ve elle sarılmış içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Yazıcı’nın gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeleri telefonla ulaştığı Orhan Şekerci’den istediğini ve bir aracı tarafından aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, Orhan Şekerci’nin de tutuklandığını belirterek iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi. 

GAZETECİLERE SALDIRDILAR 

Öte yandan zanlıların yakınları Mehmet Dombik Kinsiz ve Şenay Özaydın duruşma sonrası basın mensuplarına saldırdı. Basın mensuplarını tehdit edip, darp etmeye teşebbüs eden zanlı yakınlar polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı yakınları Mehmet Dombik Kinsiz ve Şenay Özaydın’nın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.