Devrim Demir

Narkotik ekiplerinin hafta sonu Alayköy’de uyuşturucu suçu ile ilgili tutukladığı Ersan Tarım ve Mehmet Meteci aleyhine başlattığı soruşturma tamamlandı. Tutuklu kaldıkları sürede polise ifade veren ve suçlarını itiraf eden zanlılar dün teminat talebiyle dün Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Ersan Tarım ve Mehmet Meteci’nin ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, 2 Bin 500’er TL nakit, KKTC vatandaşı 1’er kişinin imzalayacağı 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Tarım teminatı ödeyemedi

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Zor mahkeme verdiği ifadesinde, 22 Nisan 2016 tarihinde Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis ekibi tarafından Alayköy’de yol üzerinde park halinde bulunan KN 651 plakalı araç içerisinde zanlı Ersan Tarım ile Mehmet Meteci’nin uyur vaziyette bulunduğunu anlattı.

Zanlıların 6 gündür tutuklu bulunduklarını belirten polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Zor, Ersan Tarımın benzer suçlardan davalarının olduğunu ifade ederek, her iki zanlının da yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.  Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Mehmet Meteci yargılanıncaya kadar serbest bırakılırken, Tarım Merkezi Cezaevine gönderildi.