Suna Erden

Eşi Nejla Mağracı’yı elleriyle boğarak öldüren Saim Hannas’ın tutukluluğu devam ederken, talihsiz kadın son yolculuğuna uğurlandı 

Güzelyurt’ta önceki gün meydana gelen kadın cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. 69 yaşındaki Saim Hannas’ın, 59 yaşındaki ayrı yaşadığı eşi Nejla Mağracı’yı kendisini dinlemediği gerekçesiyle tartıştığı ve sonrasında boğarak öldürdüğü öğrenildi. Güzelyurt Polis Karakolu’nda tutuklu bulunan katil zanlısı Hannas’ın sorgusu devam ederken, feci bir şekilde yaşamını yitiren Nejla Mağracı dün toprağa verildi. 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU 

Nejla Mağracı için Güzelyurt Fatih Camii’nde düzenlenen törene ailesinin yanı sıra yakınları ve bölge halkı katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenindeki feryatlar, herkesin yüreğini burktu. Talihsiz kadının yakınları, “O bunu hak etmedi. Böyle olmamalıydı” diyerek yaşanan bu acı olaya isyan etti. Mağracı’nın cenazesi, dün Güzelyurt Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yuvacık Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Nejla Mağracı,2 Mayıs 1997 yılında BRTK’da işe başlamış, Rumca dinleme servisinde 15 yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılında emekliye ayrılmıştı. 

Güzelyurt bölgesinde, Saim usta olarak bilinen Saim Hannas ise 55 yıl boyunca, hasır sandalye, süs kabağı, tahtadan tekne, topuz, kamıştan düdük ve sazlardan iskemle yaparak geçimini sağlıyordu. Saim Hannas ilk eşinden ayrıldıktan sonra, Nejla Mağracı ile hayatını birleştirmişti. 

SEN MİSİN DİNLEMEYEN 

Cinayet günü öğle yemeği için Mağracı’nın evine giden Hannas, ailevi sorunlarını konuştukları ancak konuşmanın tartışmaya döndüğü ve bu esnada kendisini dinlemek istemeyen Mağracı’ya saldırılıp boğduğu ortaya çıktı.