Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilmeyen siyasi parti başkan ve yetkililerine yönelik Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve saat 15:00’te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP),  Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP) , Sosyal Demokrat Parti (SDP) yetkililerinin yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Teknik Komiteler Sorumlusu Meltem Samani eşlik etti.

BİRİNCİ: “İKİNCİL DÜZEYDEKİ KONULARDA BİR TAKIM İLERLEMELER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Kıbrıs Sosyalist Partisi  (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci de Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendilerini ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiğini ifade etti.

Birinci,  Ortadoğu’ya büyük emperyalist güçlerin yeniden vermeye çalıştığı şekil çabalarındaki sonuca göre Kıbrıs’taki çözüm konusunun da şekilleneceğini söyledi.

Bu sıralarda Ortadoğu’da  her tarafı talan eden güçlerin Kıbrıs ‘ta birlik sağlayacaklarına inanmadıklarını kaydeden Birinci, Akıncı’nın anlattıklarından ufak tefek ikincil düzeydeki konularda bir takım ilerlemeler olduğunu  ama asıl görüşülmesi ve çözülmesi gereken konuların büyük güçlerin elinde olduğunu düşündüklerini ifade etti.