British Council tarafından 2012 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta her yıl düzenlenen Birleşik Krallık Eğitim Fuarı 18 Kasım Cuma günü Merit Hotel Lefkoşa’da gerçekleşti. Geçmiş yıllara oranla bu yıl öğrenci ve ailelerin daha yoğun katılımının gözlemlendiği fuar, British Council tarafından ve UNITE STUDENTS ile IELTS’in destekleriyle organize edildi.

Birleşik Krallık’ta eğitim görmek isteyen öğrencilere ve ailelerine 2016-2017 akademik yılı için gerekli tüm güncel bilgileri sağlamış olan fuara 30’a yakın İngiliz eğitim kurumundan temsilciler katıldı. Fuara yoğun bir ilgi gösteren ziyaretçiler hem eğitim kurumlarının temsilcileri ile tanışma ve birebir soru sorma, bilgi alma imkanı elde etti, hem de Birleşik Krallık’ta eğitime dair finansman olanakları ve mali destek programları hakkında güncel bilgilere sahip oldu.

16.00-20.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilen Birleşik Krallık Eğitim Fuarı’nda bu yıl ilk kez bir dizi seminer ve sunum da düzenlenerek Birleşik Krallık’ta eğitim almak isteyen ziyaretçilere seçimlerini doğru bir şekilde yaparak başvuru süreçlerini başarıyla tamamlamaları için destek verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde Birleşik Krallık’ta eğitim ve yaşam hakkında bilgiler paylaşılmasının yanı sıra sanat ve tasarım alanlarında eğitim almak isteyenler için portföy hazırlamakla ilgili detaylar verildi.

Fuar kapsamında ayrıca www.britishcouncil.com.cy/events adresinden fuara katılmak üzere ön kayıt yaptıranlar arasında bu hafta sonuna kadar yapılacak çekilişle çeşitli ödüller verilecek.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararı sonrasında öğrencilerin bu durumdan nasıl etkileneceğinin de merak konusu olması nedeni ile British Council’dan yapılan açıklamada; gerek mevcut öğrenciler, gerekse 2017-2018 eğitim yılında eğitim almak üzere başvuracak yeni öğrencilerin aynı fon ve desteklerden faydalanabileceği, ayrıca Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nden ayrılsa dahi bu hakları eğitimlerinin sonuna kadar geçerli olacağı belirtilmişti.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim olanakları adına hizmet veren uluslararası bir organizasyon olan British Council, Kıbrıs’ta eğitim fuarları organize etmenin yanı sıra eğitimle ilgili çeşitli hizmetler de sunuyor. Deneyimli eğitim danışmanları ile bireysel rehberlik verdiği konular arasında; onaylı İngilizce dil kursları, önlisans, lisans ve yüksek lisans kurslarının yanı sıra üniversite başvuru süreci, konaklama ve burs/finansal yardım başvuruları yer alıyor. UCAS onaylı bir merkez olan British Council Kıbrıs, Birleşik Krallık üniversitelerine giriş için gerekli olan IELTS testi de dahil olmak üzere çeşitli Birleşik Krallık sınavlarını da yönetiyor.