Evrim Kamalı

Lefkoşa’da birlikte yaşadığı kadından 65 bin TL alarak parayı katlayacağı vaadinde bulunup hiçbir şey yapmayan zanlı Kurbani Üçok tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper, huzurda bulunan zanlı Kurbani Üçok’un Kasım 2015 – Nisan 2016 tarihleri arasında kadın arkadaşıyla birlikte bankaya gittiklerini ve arkadaşının 220 bin TL borç almasını sağladığını söyledi. 
Kız arkadaşına kredi çektirdi

Zanlının borç alınan miktar içerisinden 65 bin TL para aldığını ve bu parayı işleterek kadının borucunu kapayıp kendisine ev alacağı vaadinden bulunduğunu belirten Kanteper, ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen zanlının hiçbir şekilde borcu ödemeyip bir faaliyette de bulunmaması üzerine müştekinin polise şikâyetçi olduğunu söyledi. 

Polis memuru Kanteper zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu alınması gereken ifadeler ve emareler olduğunu söyleyerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu aklamasını talep etti.Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç zanlının soruşturmanın aydınlatılabilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.