KTİMB ile geçmiş toplantılarda da aynı konularda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Steka ve Petrides, Kıbrıs sorununa çözüm bulunduğu zaman tüm işlerin Kıbrıslı Türkler ve Rumlar tarafından yapılmasını, her iki taraftaki müteahhitlerin birlikte çalışmak istediği yönündeki görüşlerini ortaya koydular.

“KTİMB ile OSEOK arasındaki  işbirliği siyasi liderler de örnek olur mu ?” sorusuna Steka ve Petridis,  “Umarız öyle olur. Onlara, sıradan insanların beraber çalışabileceklerini göstermek istiyoruz” yanıtını verdiler.   

Süreç planlandığı gibi devam ediyor

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürçafer, konuşmasında Rum Müteahhitler Birliği ile bir süreç başlatıldığını ve sürecin planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

“Lefkoşa’da Surlariçi’nin projelenmesi konusunda sosyo-ekonomik yaşamın nasıl şekillenebileceği, çözüme nasıl katkı koyabileceği, ekonomik olarak nasıl katkı sağlayabileceği hususların projelendirilmesi ve proje hazır olduktan sonra olayın siyasi boyutunun nasıl açılabileceği bir çalışma yapılması konusunda fikir birliğimiz var” diye konuşan Gürçafer, konuyla ilgili projelerin başladığını kaydetti.

Önceden planlanmış bir görüşmede konuyla ilgili detayların konuşulduğunu, görüşmelerin komite düzeyinde devam ettiğini ifade eden Gürçafer, başkanlar düzeyinde zaman zaman görüşmeler yaptıklarını ve özellikle bugün başkanlar düzeyinde bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Gürçafer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kriz yaratanlara da bir mesaj vermek istiyoruz. Çünkü bizim birlikteliğimizin ana temeli,  çözüm sürecine ve barışa katkı koymaktır. Son dönemde olan gelişmeler ve açıklamalar bir takım gerginliğe sebep verdi. Tam tersine özellikle böylesi bir dönemde bu tür etkinliklerin ve diyalogların devam etmesi gerektiğini düşünerek bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıya her zamankinden daha fazla önem gösterdik Bir yerde hem teknik olarak değerlendirmelerde bulunacağız. Diğer taraftan da bu krizin nasıl aşılacağına dair görüş alışverişinde bulunacağız. Nasıl katkı sağlayabiliriz ve bu görüşme sürecinin tekrardan başlamasını sağlayabiliriz”