Okan KARADEMİR

Yoga ile başlayan serüvenin ardından Trex, Pilates, Kangoo Jumps ve Fitnes’e de yönelerek bu branşların hepsini harmanlayan Birsen Hacıelmaz, sporu yaşam biçimine dönüştürmüş genç ve başarılı bir eğitmen.

Hacıelmaz, son dönemlerde ülkemizde giderek popülaritesi artan bu spor dallarıyla ilgili, Havadis’e açıklamalarda bulunarak sporun başta sağlık olmak üzere, hem fiziksel hem de mental açıdan faydalarını anlattı.

Genç eğitmen, özellikle kadın ve çocukların sağlıklı bir gelişim ve fit bir vücuda sahip olmaları için mutlaka bu tip spor branşlarıyla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayarak eğitmenlik kariyeri hakkında bilgiler verdi.

birsen-hacielmas.jpg

Yoga bir yaşam tarzı

Birsen Hacıelmaz, 2008 yılından beridir profesyonel olarak yoga eğitmenliği yapıyor. Herkese yoga yapmalarını tavsiye eden Hacıelmaz, “Bütün vücudunuzun ve kaslarınızın farkına varmak için yoga yapmalısınız, yoga bütün hücreleri yenilediği için yaşlanmayı da geciktirici etkisi olan bir yaşam tarzıdır” diyerek almış olduğu eğitimlerden bahsetti. Hacıelmaz; “ Yogaya öğrenci olarak başladıktan kısa bir süre sonra hocalarım tarafından eğitmenlik için teşvik edildim. Ülkemizde 6 aylık bir eğitimden sonra İstanbul ve Yunanistan’da da 6’şar aylık eğitimler alarak 3 farklı eğitmenlik belgesi sahibi oldum. Şu anda Hatha Ashtanga, Antigravity Fly, Rayoka Acro yoga eğitmenlik belgelerine sahibim.” dedi.

Kendisini geliştirdi

2008 yılından bu yana profesyonel bir yoga eğitmen yetiştiricisi de olan Birsen Hacıelmaz sadece yoga ile sınırlı kalmayıp kendisini farklı spor branşlarında da geliştirdi. Hacıelmaz, yoga yanında trex, pilates, kangoo jumps ve fitnes dallarında eğitmenlik belgesine sahip olarak işini profesyonel olarak yaptığını belirtti. Genç eğitmen bu konuda sitemde de bulunarak ülkemizde birçok kişinin eğitmenlik belgesine sahip olmadan bu işlerle uğraştığını insanların ve yetkililerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kadın ve çocuklara özel

Hacıelmaz, ülkemizde bu tip spor branşlarına olan ilgi her geçen gün artarken bu noktada ihtiyaçları karşılayabilmek adına da iki genç kadın arkadaşıyla birlikte Girne Alsancak bölgesinde Bhujanga Woman Body spor merkezini açtıklarını söyledi. Hacıelmaz, “Bhujunga Woman Body” spor salonunun en büyük özelliğinin sadece kadınlara ve çocuklara hizmet vermesi olduğunu belirtirken burada Kangoo Jumps, Yoga, Pilates, Zumba, Çocuk Yogası ve Çocuk Zumbası gibi hizmetlerin sunulduğunu açıkladı.

Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olun

Hacıelmaz son olarak trex, pilates, kangoo jumps ve fitnes gibi branşlardan bahsederek bu spor dallarının aerobik programları içeren bir güç çalışması olduğunu ifade etti. Özel aletlerle yapılan bu branşlarda sakatlanma riski olmadan spor yapılabildiğini ve bu sayede kısa sürede hızlı kilo verebilmenin yanında kasların güçlenerek sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için çok faydalı olduğunu söyledi.

birsen.jpg