Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, çarşamba sabahı 07.30'da Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletçilerin, "polisin güvenliği sağlayacağı" bir sürüşle Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na gidileceğini açıkladı.

“TRAFİKTE BİSİKLETLİYE SAYGI”

Amacın "trafikte bisikletliye saygı" konusuna dikkat çekmek olduğunu ifade eden Adademir, "Maalesef istenmeyen bir olay yaşadık. Kabul edilebilir değil. Her gün benzer kazalar atlatılıyor" dedi.

Adademir, "bisiklet yolu kültürünün" artık ülkede de yerleşmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle deva etti:

"Bisiklet sadece bir yarış aracı değil. Biz, göreve geldiğimiz günden itibaren, bisikletin aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunun da altını çiziyoruz. Bisiklet kullanımı hızla yayılıyor. Bisiklet kullanan insan sayısı artıyor. Maalesef, sadece spor bakanlığı değil, yol güvenliğini sağlaması gerekenler de toplumun gerisinde kalıyor.

Bisiklet yolları, artık olmazsa olmaz. Sadece bisikletliler değil, yayalar ve engelliler de bu yolları güvenle kullanabilirler. Her yeni yol projesi için adım atılırken, sadece araçların değil, bisikletli, yaya ve engellilerin de ulaşımının düşünülmesi gerekiyor.

Mevcut yollarda ve yeni yapılacak yollarda artık olmazsa olmaz, bisiklet yolu ve yaya yollarının ayrılması gerekmektedir. Biz federasyon olarak göreve başladığımız günden itibaren gerekli girişimleri yaptık.

Maalesef, korktuğumuz olay, başımıza geldi. İyi ki, arkadaşlarımız daha ciddi yaralar almadan olayı atlattılar."

"HERKESİ BEKLİYORUZ..."

Adademir, çarşamba günü Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletseverlerin, sporcuların ve vatandaşların, Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na tepki sürüşü yapacağını kaydetti.

Adademir, "Tepki verme günü geldi. Ortak bir tepki verirsek, eminim bu ülkede çağdaş trafik güvenliğine yönelik de aynı zamanda bir katkı yapmış olacağız" ifadesini kullandı.

Adademir, "Bisikletinizi alın ve gelin, ortak tepkimizi güçlü bir şekilde verelim"  diyerek eyleme katılmaya çağırdı.

DEMİRHAN’DAKİ KAZADA 3 BİSİKLETLİ YARALANMIŞTI

Demirhan’da dün meydana gelen kazada, bir aracın dikkatsizlik sonucu bir grup bisikletliye çarpması sonucu üç bisikletli yaralanmıştı.