Manisa'da beden eğitimi öğretmeni Özlem Şahin Erdener, lise son sınıf öğrencisi oğlu Doruk Erdener ile birlikte bisikletle 6 ayda 6 bin kilometre yol katetti.

Günlük hayatta kullanılan bir ulaşım aracı olmaktan öteye geçen bisiklet, meraklıları için artık bir spor aracı ve hobi haline dönüştü. Kent yaşamından sıkılan, kendilerini doğaya adayan, yeni yerler keşfetmek ve spor ihtiyacını karşılamak isteyen insanlar, artık bisikletleriyle uzun yolculuklara pedal basıyor, Manisa'da da beden eğitimi öğretmeni Özlem Şahin Erdener, lise son sınıf öğrencisi oğlu Doruk Erdener'le birlikte bisiklet sporunun hakkını vererek 6 ayda 6 bin kilometre yol katetti. Buldukları her fırsatta uzun yolculuklara pedal basan anne ve oğlu, bütün ailelere bu sporu tavsiye ediyor. Bisiklet sporuna ilk olarak 1994 yılında başladığını söyleyen Manisa İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem Şahin Erdener, 5 yıl aktif olarak kullandıktan sonra geçirdiği ciddi bir sakatlık nedeniyle bu spordan bir müddet uzak kaldığını söyledi. Uluslar arası dereceleri olduğunu sözlerine ekleyen Erdener, 6 ay önce tekrar geri döndüğü bisiklet sporunda, oğluyla birlikte toplam 6 bin kilometre yol yaptıklarını dile getirdi. Bisiklet sürmek için her fırsatı değerlendirdiklerini dile getiren Erdener, "Bisikletlerimizi edindik. Yavaş yavaş basit basit mesafelerle turlarımıza başladık. Oğlum öğrenci ben de öğretmenim. İşimiz gücümüz, öğretmenliğimiz, öğrenciliğimiz var. Belirli zamanlarda mesafeler yaptık. Bunlar gece oldu gündüz oldu, bayram oldu, tatil oldu böylece 6 ayda 6 bin kilometreye yakın bir mesafe kat ettik. Bunun için o kadar heveslenen ebeveyn var ki ama cesaret edemiyorlar. Bir an önce cesaret edebilirler" dedi.

"CESARETLİ OLUN"

Bisiklet sporuna ilgi duyan ve bu spora yeni başlayacaklara tavsiyelerde bulunan anne Erdener, "Yeni başlayacak olanlara öncelikle cesaretli olmalarını tavsiye ediyoruz. İlk etapta faaliyetlere gelmek için çekiniyorlar. Cesaretli olsunlar. Bisikletlerini temin etsinler. Mutlaka kasklarını temin etsinler. Bunun yanında bazı ekipmanlar var. Ön çakar aydınlatma arka çakar aydınlatma, el pompası, tamir kiti gibi bazı olmazsa olmaz malzemeler var onları da temin etsinler." diye konuştu.

"AİLELER BİRLİKTE BİSİKLET BİNSİN"

Sporcu olan annesinin katıldığı her aktiviteye kendisinin de katıldığını belirten Sosyal Bilimler Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi Doruk Erdener ise ailelere tavsiyelerde bulundu. Erdener, "Annem kendisi sporcu ve beden eğitimi öğretmeni olduğu için tabi ki o bir aktiviteye katıldığı zaman ben de oğlu olarak onu takip ediyorum. Bundan bir kaç ay önce de bisiklete başladık beraber. Ben bisiklete başladığım ilk günden bu güne çok büyük keyif aldım. Her yaştan insana tavsiye ediyorum. Aileleriyle beraber arkadaşlarıyla beraber gitsinler. Bu onlara sosyal açıdan da katkı sağlayacak. Hem sporlarını yapmış olacaklar hem de vücutlarına da faydası var. Ayrıca kask ve güvenlik ekipmanlarını kullanmaları konusunda da duyarlı olmamız gerekiyor. Bu sporu yaparken güvenlik önlemlerini almaları gerekiyor." dedi.

Bisiklet sporuna başlamak isteyenlere çağrıda bulunan bisiklet sporcu aile, Facebook üzerinden Perşembe Akşamı Bisikletçileri gurubuyla ya da illerinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri'yle irtibata geçebileceklerini söyledi.

Bisikletle 6 ayda 6 bin kilometre

Bisikletle 6 ayda 6 bin kilometre

Bisikletle 6 ayda 6 bin kilometre