Diyarbakır'ın 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bismil ilçesinde 4 terörist öldürüldü. İlçede, gün içerisinde yapılan operasyonlarda, aralarında zırh delici roketatar başlıklarının da bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nce, Ulutürk, Dumlupınar, Tekel ve Fırat mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bismil ilçesindeki çatışma ve operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, teröristler tarafından ilçede bulunan bir kamu bankasına ait zırhlı para nakil aracı ile araç içerisindeki 110 bin TL para, bir adet 9 mm tabanca ve bir adet MP5 marka makinalı tabancanın gasp edildiğine dikkat çekilerek, bunun yanı sıra vatandaşlara ait araçların gasp edildiği ve Diyarbakır-Bismil karayolu üzerindeki ulaşımın engellenmesinin amaçlandığı kaydedildi. Bu olaylar neticesinde ilçede bugün saat 12.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinin anımsatıldığı açıklamada, "Bu kapsamda güvenlik kuvvetlerince ilçe genelinde başlatılan operasyonel çalışmalar kapsamında 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, gasp edilen araçlar sahiplerine teslim edilmiş, karayolu trafiğe açılmıştır. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının üzerlerinde yapılan aramada, 2 Kalaşnikof marka silah, bu silahlara ait 2 adet şarjör ve 70 adet fişek ile 15 adet el yapımı bomba ele geçirilmiştir" denildi.

Gün içerisinde ilçenin farklı noktalarında teröristlerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda da çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2 adet Kalaşnikof marka silah, 8 adet Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 2 bin 800 adet Kalaşnikof marka silaha ait fişek, 494 adet av tüfeği fişeği, 230 adet M-16 marka silaha ait fişek, 100 adet Kanas marka silaha ait fişek, 8'i zırh delici olmak üzere toplamda 9 adet roketatar başlığı, 9 adet roket sevk fişeği, 3 adet kullanılmış roketatar başlığı, 13 adet yangın tüpüne hazırlanmış el yapımı bomba, 18 adet demir profile hazırlanmış el yapımı bomba, 3 adet havai fişek rampası, 2,5 litre benzin, 1 adet bilgisayar ile çeşitli kişisel eşyalar ele geçirilmiştir. Bismil ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halen devam etmekte olup, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için kararlılıkla devam edecektir."