Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nda oybirliğiyle onaylandı.

Meclis Genel Kurulu’nda“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nın onaylanmasının ardından “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” ele alındı.

CANDAN

Tasarıyla ilgili komite raporunu okuyan CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, ileriki günlerde “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı’ ile ilgili çalışmalar yapılacağını ve bitki sağlığı laboratuarının yapılması için de gerekli çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner de, “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı”nı halk için ciddi kazanım olacağını ve toplumun hassasiyet duyduğu bu konularda artık gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Bir yıl içerisinde bu yasa tasarısı ile hazırlanması gereken 31 adet tüzük bulunduğuna işaret eden Saner, bunların yapılamasının kolay olmadığını ama halkın beklentilerine cevap vermesi açısından önem taşıdığını kaydetti.

Saner ayrıca, cezai uygulamaların yasanın gündeme geldiği günden itibaren uygulanmasının gerektiğini belirtti.

SERDAROĞLU

UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu, bu yasanın geçmesinin elzem olduğunu düşündüğünü ve geçmesi için de yapılan çalışmaları takdir ettiğini kaydetti.

Gıda yasasının oybirliği ile geçtiğini fakat gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığını soran Serdaroğlu, eksik olan laboratuarın da bir an önce hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

Sennaroğlu, yasanın çıkması değil uygulanmasının önemli olduğunu kaydetti.

SENNAROĞLU

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, önemli olanın insanlara, tarladan mutfağa kadar güvenli bir şekilde gıda sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu laboraturarın  hayata geçmesi yönünde çalışmalar yapıldığını fakat istihdam sıkıntısından dolayı da bazı sorunlar yaşandığını dile getiren Sennaroğlu, geçen Bakanlar Kurulu toplantısında bir kişinin Türkiye’ye eğitime gönderilmesinin onaylandığını ve seçim yasakları geçtikten sonra alınacak yeni elemanlarla laboratuarın çalışır duruma geleceğini belirtti.

Tarım Bakanlığı’nın bina sorunu olduğunu da dile getiren Sennaroğlu, bakanlığa bağlı kurumların dağınık olmasından dolayı bazı çalışmaların gerekli verimde olmadığını kaydetti.

“Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” kapsamında  birçok tüzüğün de yapılacağını söyleyen Sennaroğlu, bu konuda yapılan çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür etti.

OĞUZ

UBP Milletvekili Dursun Oğuz ise, kendi hükümetleri döneminde, çalışmaların yapılmaya başlandığını; bitki sağlığı laboratuarıyla ilgili bir yer tahsis edildiğini fakat geçici hükümet tarafından bunun iptal edildiğini ileri sürdü.

Oğuz, Tarım Bakanlığının bu konudaki icraatlarında geç kalmasından dolayı Bakanı eleştirdi.

GÜNDÜZ

DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, bu yasanın çıkması değil uygulanmasının önemine dikkat çekerek, en önemli unsur olan liman ve gemi denetimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Komite Başkanı Armağan Candan “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı”nın kısa isim okunmasıyla oylanmasını önerdi.

Yasa Tasarısı,  madde madde görüşülerek oybirliğiyle oylandı.

Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı.Genel Kurul’un bir sonraki birleşimi 5 Mart Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak.