Melin Dobran

Ülke genelinde birkaç günden beridir etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle, birçok yerde su göletleri oluştu. Başkent Lefkoşa’da sanayi bölgesinde yol kenarındaki toprak ve moloz yığınları, yağmurdan dolayı yola taştı. Dikmen-Boğaz yolu arasındaki yol ise çamura bulandığı için sürücüler yolda giderken zor anlar yaşadı. Yıllardan beridir Lefkoşa’nın en büyük sorunun alt yapı sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar, her yağmur sonrası sel felaketi yaşamaktan korktuğunu söyledi. Vatandaşlar, yetkililerin kış gelmeden önce tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Boğazköy’de ikamet eden Canan Volkan isimli vatandaş, dün yağan yağmurdan dolayı mağdur olduğunu söyledi. Volkan, yaklaşık 20 yıldan beridir aynı sorunu yaşadığını ve yetkililerin konuyla ilgilenmediğini ifade etti. Kendi imkânları çerçevesinde tedbir almaya çalıştığını belirten Volkan, bunun yetersiz kaldığını söyledi. Volkan, saat 04.00-06.00 arası başlayan yağmur nedeniyle evini ve bahçesini su bastığını ifade etti. Ayrıca evin çatısı da şiddetli yağmurdan zarar gördü.

“20 yıldan beridir söylüyorum”

Volkan, “Yaklaşık 20 yıldan beridir her yağmur yağdığında ayni şeyleri yaşıyorum. Evimin yan tarafındaki inşaatın altı deredir. Belediyenin tedbir alıp suyu oraya yönlendirmesi gerekiyor. Dikmen Belediyesi’ne gidiyorum, sürekli olarak bana başkanın toplantıda olduğunu söylüyorlar. Defalarca dilekçe verdim, ilgilenen ve gelip evime bakan olmadı. Bütün Boğaz bölgesinin suyu benim bahçeme akıyor. Belediyeyi kaç kez aradım, ‘Geleceğiz’ dediler, gelmediler. Polisi çağırdım, polis bana ‘Biz bir şey yapamayız ancak belediyeye ileteceğiz. Bu toprak bu suyu daha fazla çekerse evin yıkılabilir’ dedi. Saat 04.00-06.00 arası evimi su bastı. Bahçe duvarım parke taşlarından ayrıldı. Duvar her an yıkılabilir. Evimin önüne kaldırım yapılacağı zaman 7 bin TL para ödemem gerektiğini söylediler. Kaldırımın altına ızgara ve büz koyacaklarını söylediler ben de bu parayı verdim. Yine de sorunum giderilmedi” şeklinde konuştu.