Biyologlar Derneği,  “Asrın Projesi” diye adlandırılan ama ilk günden beri kendileri tarafından “Asrın Hatası”  olarak nitelendirilen Türkiye’den adaya borularla su getirilmesi projesinin gelmiş olduğu olumsuz aşamanın, artık tüm toplum tarafından görüldüğünü savundu.

Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan sürecin kendilerini haklı çıkardığı ileri sürdü.

Su sorununun su taşımakla çözülemeyeceğini, akılıcı bir su politikasıyla çözüleceğini dile getiren Sarpten, “yıllardır bırakın akılcı olmasını, hiçbir su politikamız olmamış, bir su yasası bile çıkarılamamıştır. Unutulmamalıdır ki, kendi suyumuzu akıllıca kullanıp sağlıklı bir su yönetim politikası oluşturmadığımız, mevcut suyumuzu alabildiğine kirletip israf etmeye devam ettiğimiz sürece Türkiye’den gelen bu su bile derdimize çare olamaz” ifadelerini kullandı.

Su sorununun olduğunu, bu sorunun varolan kaynakların doğru kullanımıyla çözülebileceğini kaydeden Sarpten, bu proje ile çok büyük bir doğa tahribatı yaşanacağını, suyun ticari bir meta olarak satılacağını, bunun bedelinin ağır olacağını ve bağımlılığın daha da artarak söz hakkının daha da azalacağını ifade etti.