Katrin, engelli haklarıyla ilgili yasanın hayata geçirilmediğinden yakındı, bütün milletvekillerinden şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

Melin DOBRAN

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bu sabah 10.00’da bir grup engelli vatandaş, meclis önünde milletvekillerini uyarmak amacıyla eylem yapacak. Engelli örgütlerinin dışında, tamamen kişisel olarak düzenlenecek bu eylemin öncülüğünü yapmakta olan engelli vatandaşlarımızdan Murat Katrin, engellilerin sesini duyurmak için bu eylemi yapacaklarını söyledi. Katrin, büyük sıkıntıların olduğunu ve bunların çözülmesini istediğini, Meclis’e “Yetti be, yetti artık, hodri meydan” sloganıyla gideceklerini dile getirdi.

“Biz de varız”

Engelli kişilerin gitmesi gereken veya gidebileceği kurumlarda rampa ve tuvalet olmadığından yakınan Katrin, “Engelli kişilerin haklarına dikkat çekmek, bizlerin de büyük sıkıntıları olduğunu ve bu sıkıntıların artık çözüme ulaşması konusunda milletvekillerinin gereken duyarlılığı göstermeleri için bu eylemi düzenliyoruz” dedi. 2010 yılında Meclis’ten bu konuda bir yasa geçtiğini anımsatan Katrin, aradan 4 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, bu yasanın hiçbir maddesinin hayata geçirilmediğini ileri sürdü.


“Tüm milletvekillerinden de şikâyetçiyim”

Bu nedenle bu yasanın artık yürürlüğe konulması için bu eylemi yapacaklarını dile getiren Katrin, “Tüm milletvekillerinden de şikâyetçiyim. 50 milletvekili bu konuda hiçbir girişim yapmadı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde halen bir engelli park yeri yoktur. Bazı sosyal ve toplumsal binalarda yasaya rağmen hala engellilerin kullanımı için gerekli olan tuvalet yapılmadı. Oy kullanımına giderken bile sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin ben 3 yıldan beridir oy kullanamıyorum. Çünkü oy kullanacağım sandığın bulunduğu mekâna girebilmem için gerekli rampa yok. Bunlar bize sağlanmadı. Bunun gibi birçok sorunlarımız var” ifadelerini kullandı.