Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sendikacılıkta bizi FETÖ ve teröre teslim olanlarla kıyaslamayın" dedi.

Türkiye Orman Çalışanlar Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı Antalya'nın Kumluca ilçesinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Gıda tarım ve Hayvancılık Müşaviri, Bahattin Demir, Toç Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Emine Akgün, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Ballı ve Toç Bir-Sen'e bağlı 81 il temsilcilerinin katılımıyla başladı. Sendikacılığı itibarsızlaştıranlara inat, merkezine insan ve insan onurunu koyan, devlet beni tanımlamamalı, beni tanımalı diyen, insanlar devlet için değil, devletler insan içindir diyerek, insanı yaşat ki, devlet yaşasın meteforunu savunan bir düşüncenin içinden geldiklerini ifade eden Yalçın, hiç kimsenin rengine, diline, işine, ırkına, şekline, mezhebine, meşrebine bakmaksızın bütün herkesi yan yana durmaya, kol kola girmeye davet ederek bu yola çıktıklarını belirtti.

"BİZİ FETÖ'YE VE TERÖRE TESLİM OLANLARLA KIYASLAMAYIN"

İyilikler üzerine yola çıktıklarını belirten Yalçın, "Bu yola çıkarken, sendikacılığı iyilikleri önermenin ve kötülükleri önlemenin iz düşümü olarak algıladık. "Fetö'ye ve teröre teslim olanlarla bizi kıyaslamayın" dedik. Üzülerek belirteyim ki kirletilmiş bir alanda temiz bir sayfanın zorluğunu bilerek yola çıktık. Zor bir işe zor bir alana girdik. Kavga zemininde yürütülen rekabete inat, rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı diye yeni bir sendikal ufku ve vizyonu Türkiye'ye kazandırdık" diye konuştu.

Toç-Bir-Sen Başkanı Günay Kaya'da, sendikacılığın sürekli maaş pazarlığında gündeme geldiğinden yakındı. Maaş pazarlığından farklı olarak bu defa bir yarışmaya gündeme gelmek istediklerini belirten Kaya, "Biz her zaman olduğu gibi haktan yana, hukuktan yana adaletten yana doğrudan yana bir kez daha altını çiziyorum. Ülkemizin birliğinden, dirliğinden huzurundan yana, güveninden yana tavır alacağız" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin sonunda "Tarım, Orman ve İnsan" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılara plaket ve altın ödülleri verildi. Yarışmada, Eskişehir'den, Yılmaz Bolat birinci, Kütahya'dan katılan Zafer Yıldız ikinci, Kayseri'den katılan Ahsen Canan'da üçüncü oldu.