Lefkoşa’da Bircan Bereketligil isimli bir vatandaş, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan kayınpederini ziyaret etmek için dün öğlen hastaneye gittiğini ancak ziyaret saati olmasına rağmen ilgili güvenlik görevlisinin ziyaretçi araç park yerinin kapısını açmadığını iddia etti.

Ziyaretçi araç park yerinin kapısının açık olmaması nedeni ile aracını hastane dışına park etmek zorunda kaldığını kaydeden hasta yakını, “Hakkım olan park yerine kapısı kapalı olduğundan aracımı park edemedim. Güvenlik görevlisinden kapıyı açmasını rica ettim ama geri çevrildim. 40 derece sıcakta metrelerce yürüdüm” diye isyan etti, hastane yetkililerine ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulunarak, hastanede park sorununa en kısa zamanda bir çözüm üretilmesini istedi.

Bircan Bereketligil yaşadıklarını Havadis’e şöyle anlattı: “Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan kayınpederimi ziyaret etmek için öğlen hastaneye gittim. Hastanede ziyaretçi saati olmasına rağmen, ziyaretçi araç park yerinin kapısı kapalıydı. İlgili güvenlik görevlisinden kapıyı açmasını rica ettim ancak, açmadı. Bunun üzerine amire gittim ama o da açamayacağını, o kapının o saat sadece hemşire ve doktorların araçlarını park etmeleri için açabileceğini, ziyaretçilerin ise 13.30’da park yerine girebileceğini, hastane avlusunda başka bir yere park etmemi söyledi. Ben de bir başkasına engel olmamak adına aracımı hastane avlusunun dışına uygun bir yere park ettim ancak yapılan muamele ve uygulamadan da şikayetçiyim. Yetkililerin bu hususta harekete geçmesini talep ediyorum.”