Devrim Demir

Emine Çoban, 6 yıldır 7 çocuğu ile birlikte Haspolat ağıllar bölgesinde yaşıyor.  Son günlerde sosyal paylaşım sitesinde evinin ve çocuklarının görüntülerinin yayınlanmasına isyan eden Emine Çoban, kendilerinin haberi olmadan birilerinin onlar adına giyecek ve yiyecek yardımı toplamaya çalışmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada kullanılan fotoğrafların bir arkadaşının ricası üzerine farklı bir amaçla çekildiğini de ifade eden Emine Çoban, “Günümüz koşullarına göre evimiz çok iyi durumda olmayabilir ancak kendimize ait bir ev bulana kadar burada kalmak zorundayız” dedi.

“Ben kimseden yardım istemedim, istemiyorum”

Sosyal medyada yayınlanan haberin ardından duyarlı vatandaşların giyecek, yiyecek hatta para bile toplandığını söyleyen Emine Çoban, ailesinin böyle bir yardıma ihtiyacı olmadığını ifade etti. 

Web sitelerinde yayınlanan haberleri okuyunca şok geçirdiğini ifade eden Emine Çoban, eşi Abdullah Çoban’ın “Kanunsuz ateşli silah” bulundurmak suçundan  iki buçuk aydır Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kaldığının doğru olduğunu ancak kendinin Haspolat ağıllar bölgesinde bir mandırada çalışarak geçimlerini sağladığını anlattı.

“Bu haber yüzünden çocuklarımı elimden alacaklar” 

Emine Çoban günlerdir paylaşılan yardım haberinin doğru olmadığını ne kendisinin ne de çocuklarının hiç bir şekilde yardıma ihtiyacı olmadığının altını çizdi. Çoban, “İnternet sitesinde çıkan haberlerin hiç biri doğru değildir. Haspolat ağıllar bölgesinde oturduğumuz ve eşimin Merkezi Cezaevi’nde tutuklu olduğu gerçek. Bu sebepler benim ve çocuklarımın aç olduğunu göstermez. 

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan haberler yüzünden Sosyal Yardım Dairesi çocuklarımı elimden alacak diye çok korkuyorum. Ben onlar için gece gündüz çalışıyorum ve kimseye muhtaç etmiyorum” dedi.

“Hiçbir şekilde yardım kabul etmiyorum”

Çocuklarının aç olmadığını ve toplanan yardımları hiçbir şekilde kabul etmediğini söyleyen Emine Çoban, haberi yayınlayan haber sitelerine de çağrıda bulunarak “Gerçeği yansıtmayan bu haberi derhal kaldırın” dedi. Günlerdir gelen her türlü giyecek, yiyecek ve para yardımın kabul etmeyen Emine Çoban, “Hiçbir yardımı kabul etmiyorum. Benim tek bir istediğim var devletten. Bana ev yapabileceğim bir yer temin etsinler. Ben taşlarımı dizerim. Para veya gelecek olan herhangi bir yardımı istemiyorum. Eşim de, bende KKTC vatandaşıyız, bize ait olacak bir ev istiyoruz onu da devletten talep ediyoruz” diyerek yaşadıklarını anlattı.