Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Elvan, iki bakanlık olarak ortak yürüttükleri projeler ve çalışmalar olduğunu hatırlatarak, kendileri için Türkiye'nin ekonomisi ve istikrarı ne kadar önemli ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de hem ekonomik hem de diğer alanlarda istikrarlı büyüme performansı göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Elvan, Kıbrıs'ta karayollarına, e- devlet 'e yönelik çalışmaları olduğunu belirterek, bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ellerinden gelen tüm desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, sözlerine Karaman Ermenek'teki Maden Kazası nedeniyle üzüntülerini, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ifade ederek başladı.

Bakan Taçoy, kendilerine yıllardır izolasyon ve ambargolar uygulandığını, bir de Güney Kıbrıs'ın masadan ayrılmasının ortaya çıkmasıyla durumun  değiştiğini ifade ederek, meselenin çözümünü toplum liderlerine bıraktıklarını, kendileri için asıl meselenin iktisadi kalkınma olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın, gerçek anlamda iktisadi kalkınmanın önünü açabilecek işleri yapabilecek, ülkeye yatırımları sağlayacak, kolaylığı getirecek bakanlıklardan birisi olduğunu hatırlatan Bakan Taçoy sözlerine şöyle devam etti.

" Sizlerin yardım ve desteğinizle bu konuda ilerlemeye devam ediyoruz. Sizlerin yardım ve desteğiyle inşallah daha çok projeye imza atarız ve izolasyonların ve ambargoların ortadan kalkacağı yatırımları birlikte yaparız."

İktisadi kalkınmanın bilişim ve iletişimle yapılabileceğini anımsatan Bakan Taçoy, bilişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eğitim sistemiyle birlikte geliştirip, bu gelişmeyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin iktisadi alandaki açılım ve büyümesiyle ayakta durabileceği bir yapıyı sağlamayı arzuladıklarını sözlerine ekledi.