Melin Dobran

Girne’ye bağlı Dikmen’de yaşayan gençler, 5 yıl önce aldıkları kırsal kesim arsalarına ücret ödemelerine rağmen parselasyon yapılmadığını söyledi. 

Arsa alındıktan yaklaşık 2 yıl sonra kendilerinden peşinat istendiğini ifade eden gençler, sınır belirleme, alt yapı ve parselasyon için 900 Sterlin ödediklerini belirtti. Bir kısmı evli olan gençler, kendi evlerini yapamadıklarını ve kirada oturduklarını söyledi. Para ödemelerine rağmen ev yapamadıklarını dile getiren gençler, bu duruma tepki gösterdi.

80 hak sahibinden para aldılar…

Diyalog’a konuşan Mehmet Kuni, Mustafa Demirtaş, Ahmet Duyar, Recep Pekkan, Tevfik Orbay ve Gürkan Öztürk yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti, “Verdiğimiz para nereye gidiyor? Dünyanın parasını ödedik. Buna rağmen hiçbir şey yapılmadı. 5 yıl önce kırsal kesim arsası dağıtıldı. 2 yıl sonra da arsanın peşinatını istediler. ‘Yatırın ki parselasyona başlayalım’ dediler.  Biz de sınır belirleme, parselasyon ve alt yapı için 900 Sterlin ödedik. Yaklaşık 80 kişiden para alındı. Birçoğumuz mimara ev planı çizdirdi. Arsa var ama parsellenmediği için ev yapamıyoruz. Belediyeden de gereken izinleri aldık. Ev yapamadığımız halde belediyeye emlak vergisi ödüyoruz. Evli olan nişanlı olan insanlar var. Kirada oturuyorlar. Kendimize ait bir evimiz yok. Parayı veriyoruz iş yapan yok. CTP baştayken, ‘UBP döneminde aldınız gidip ona söyleyin’ dediler. 4 ay önce parti yandaşlarına verilen arsaların parselasyonu yapıldı. İçine ev yapmaya başladılar. Biz 5 yıldır uğraşıyoruz. Ev yapamıyoruz.”