Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi Yürütme Kurulu’nun Berlin’deki toplantısına katıldı.

BKP’den verilen bilgiye göre, toplantı 8 ile 10 Ocak tarihleri arasında yapıldı ve burada BKP’yi Dış İlişkiler Sekreteri Salih Sonüstün temsil etti.

Sonüstün, toplantıdaki konuşmasında BKP’nin görüşlerini ve önerilerini paylaşarak, Kıbrıs’taki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşananlara dikkat çeken Sonüstün, “Bölgede yaşanan savaş ve çatışmalar Kıbrıs’taki çözüm çabalarına zarar veriyor. Kıbrıs’ta barış, bölgede barışın sağlanmasından geçecek” dedi.

Kapsamlı ve kalıcı çözümün sağlanmasının gelecek kuşaklara karşı görevleri olduğunu söyleyen Salih Sonüstün, “BKP barış, refah, işbirliği ve kapsamlı federal çözüm için kararlı bir şekilde çalışıyor” ifadesine yer verdi.

Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan federal Kıbrıs’a ulaşmak için müzakere sürecini ve her iki lideri desteklemeye devam edeceklerini de kaydeden Sonüstün, Avrupa Sol Partisi’nden çözüm sürecine destek istedi.

Sonüstün, Berlin teması kapsamında Roza Luxemburg ve Karl Liebknecht anma etkinliğine de katıldı.