BKP, Avrupa parlamentosu içinde bulunan Avrupa Sol Parti’nin, Macaristan İşçi Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantısına katıldı.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa’nın çeşitli ülkelerden üye ve gözlemci statüsündeki sol felsefeyi benimseyen partilerle Avrupa’nın şu an içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz, işsizlik, ağırlaşan yaşam kalitesi, Avrupa’ya taşınan yabancı yerleşimciler ve onların sosyal kültürel adaptasyonları ve rehabilitasyonunun ana konu olduğu toplantıda, politik olarak göçmenler ve İslamcı terör örgütlerinin Avrupa’ya taşıdığı terör saldırılarını bahane ederek Avrupa ülkeleri arasında artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılık da görüşüldü.

Toplantı esnasında, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, “bölgemiz ve ülkemizde gelişen son siyasi olayları” içeren bir sunum yaptı. 
Sonüstün, Kıbrıs sorununun kritik bir aşamadan geçtiğini, önemli gelişmeler yaşandığını belirterek uluslararası kamuoyundan Birleşik Federal bir Kıbrıs’a ulaşmak için destek istedi. Sonüstün, Kıbrıs’ın bir barış adası olarak, bölgeye barış ve istikrar sağlamasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Sonüstün ayrıca Budapeşte Venezüella Büyükelçiliği tarafından elçilik konutunda, Latin Amerika ülkelerinden Venezüella, Küba, Brezilya ve Paraguay temsilcilerinin ortak toplantısına katıldı.

Küba Komünist Partisi Dış ilişkiler Bürosu Avrupa Bölge şefi Noel Carrillo ile ikili bir görüşme gerçekleştiren BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, Kıbrıs’taki son gelişmelerle ilgili görüş alış verişinde bulundu.