Birleşik Kıbrıs Partisi Sendikal Platformun düzenlediği genel grev ve eylemlere katılarak destek verdi. İzzet İzcan başkanlığındaki bir heyetle mitinge katılan BKP, yaptığı açıklama ile artık bıçağın kemiğe dayandığını, sokağa inmekten başka yol kalmadığını vurguladı. BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP-DP  azınlık hükümetinin halktan kopuk kararlar ürettiğini, hukuk tanımadığını, aldığı kararların birçoğunun mahkemelerden geri döndüğünü belirterek “Karşımızda duran bu şaşkın hükümetten en erken zamanda kurtulmak öncelikli görevimiz olmalıdır” dedi.

“HALKA RAĞMEN İKTİDAR OLUNMAZ. ANKARA’YA YAĞ ÇEKMEKTEN VAZGEÇİN”

“Halka rağmen iktidar olunmaz” diyen İzzet İzcan, halkın geneli  kış saati uygulaması kapsamında  saatlerin bir saat geri alınmasını isterken, bunu görmezden gelerek  insanları enayi yerine koymak hiçbir iktidara yakışmaz diyerek, aslında yaşanan UBP-DP  hükümetinin Ankara’daki AKP iktidarına yağ çekme çabasından başka bir şey değildir.

YAŞANAN ÖLÜM VE KAZALARDAN, YANLIŞTA ISRAR EDEN UBP-DP HÜKÜMETİ SORUMLUDUR”

“Yolların bakımı için ayrılan bütçeyi kullanmayan, sabahın kör karanlığında insanımızı yollara düşüren bu zihniyet, yaşanan ölüm ve kazalardan sorumludur” diyen  BKP Genel Başkanı “Hiçbir şey olmamış gibi davranamazsınız, sorumluluk alıp istifa etmeli ve yanlış kararlarınızdan geri dönmelisiniz” dedi.