Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, hiçbir meşruluğu kalmayan meclisten yeni bir hükümet çıkarmanın daha büyük yıkımlar yaratıp, halka daha fazla zarar vereceğini belirterek, biran önce halka gidilmesini talep etti.

Reform hükümeti olma iddiası ile kurulan CTP-UBP koalisyonunun, halk yararına hiçbir icraat yapamadan çöktüğünü belirten Korkmazhan, “Büyük reform vaatleri ile halka rağmen kurulan CTP-UBP hükümeti, kısa sürede onlarca yolsuzluğa imza atmış, yağmur suyunu dahi özelleştirmiştir. Hiçbir alternatif çalışma yapmayıp, toplumu dayatma ekonomik yıkım paketine ve maaşlar üzerinden aşağılanmaya mahkum etmiştir. Bakanlar Kurulu’ndan geçirdikleri sözde güvenlik yasaları ile ülkede “Gestapo” rejimi kurulması için yasal zemin hazırlamışlardır. Hayvancıyı sütünü derelere dökmeye, üreticiyi iflasa, asgari ücretli, öğrenci ve halkın büyük bir kesimini açlığa terk etmişlerdir. Sağlık ve eğitim sistemini çökertmişlerdir. Şimdi yarattıkları yıkımı görmezden gelerek hükümet ortaklarından UBP farklı hükümet senaryoları peşine düşmüş, CTP ise ucuz kahramanlığa soyunmuştur. Yeter artık. Halk size güvenmiyor. Sizi istemiyor. Halın değişim talebi karşısında daha fazla engel olamayacaksınız” dedi.

“MECLİSİN MEŞRULUĞU YOKTUR”

Hiçbir meşruluğu kalmayan meclisten ve mecliste temsil edilen siyasi partilerden yeni bir hükümet oluşumunun çıkmasının mümkün olmadığını vurgulayan Korkmazhan, “Bu meclisin ve meclisteki siyasi partilerin meşruluğu 2014 yılında yapılan Anayasa referandumunda, halkın büyük bir çoğunluğunun hayır oyu kullanması sonucu ortadan kalkmıştı. Ancak  halka rağmen siyasi tiyatrolarına bugüne kadar devam ettiler. Ne yazık bunun bedelini halkımız çok ağır ödemek zorunda kalmıştır” dedi.

“BKP, İLK GENEL SEÇİMDE MECLİSTE GÜÇLÜ BİR TEMSİLİYET SAĞLAYACAK VE HALKIN SİYASİ İKTİDAR MÜCADELESİNİ İLERİYE TAŞIYACAKTIR”

Bugüne kadar Kıbrıs’ın kuzeyinde sözde iktidar olanların, talimatlar ile hükümetcilik oynamaktan öteye gidemediklerini, sivil, demokratik ve kendi kendimizi yöneteceğimiz bir düzen yerine, vurguna, yalana, hırsızlığa ve yolsuzluğa dayalı çarpık bir yapı yaratıp yıllarca bundan beslendiklerine dikkat çeken Korkmazhan, “BKP, halkın değişim iradesine öncülük yapmaya devam edecek,  ilk genel seçimde mecliste güçlü bir temsiliyet sağlayacak ve halkın siyasi iktidar mücadelesini ileriye taşıyacaktır” dedi.