Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan  CTP-BG/DP-UG hükümetinin elektrikte % 36 indirim yapıldığı yönündeki açıklamalarının “koca bir aldatmaca” olduğunu savunarak,  indirimin toplum geneline ve dar gelirlilere yansımayacak şekilde zenginlere ve sermaye kesimine yapıldığını iddia etti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, emekten yana olduğunu iddia edenlerin, emekçileri, dar gelirlileri ezmeye devam ettiğini ileri sürerek, toplumun büyük bir bölümünün, emekçilerin ve dar gelirlilerin kullandığı elektrik tarifelerinin ilk diliminde yalnızca 1 kuruş indirim, zengin ve sermaye kesiminin kullandığı tarifelerde ise % 30’lara varan indirim yapıldığını savundu.

Kıb-Tek’te verimsiz çalışan bir kadro ve yapı bulunduğunu, kurumun siyasilerin çiftliğine dönüştürüldüğünü, şaibeli, ihalesiz ve kurumu zarara sokan alımlar yapıldığını, partizanca, münhalsiz ve sınavsız  istihdamlar yapıldığını ve rüşvet olayları yaşandığını iddia eden İzcan,  “Kıb-Tek’in yeniden yapılandırılması  gerektiğini” belirtti.

İzcan, daha ucuz ve temiz elektrik üretiminin bilerek ve isteyerek engellendiğini ve enterkonnekte sistemin hayata geçilmesine takoz konulduğunu da savundu.