Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “24 Mayıs 1958’de TMT tarafından katledildiğini” iddia ettiği sendikacı ve İnklapçı Gazetesi kurucularından Fazıl Önder’i saygı ile andı.

BKP, “Fazıl Önder ve diğer Kıbrıslı Türk solcuları katleden TMT’nin tarih ve yargı karşısında hesap verme günü gelmiştir” görüşünü dile getirdi.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yazılı açıklamasında, “Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Berber Yahya,  Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaoulis ve daha birçok isimsiz kahramanın hayatlarını taksime karşı mücadeleye adadıkları için katledildiğini” öne sürerek  “Bizlere düşen görev hunharca katledilen ilerici ve solcuların mücadelesini yaşatmak ve TMT’den hesap sormaktır” dedi.

Fazıl Önder’in, Kıbrıs’ın bağımsızlığı ve barış için mücadele eden bir yurtsever olduğunu vurgulayan Korkmazhan, Fazıl Önder’i katledenleri lanetledi ve yargılanmalarını talep etti.

Fazıl Önder’in mezarının yerinin bir an önce açıklanmasını istediklerini ifade eden Korkmazhan, Önder’e hak ettiği saygı gösterilerek, cenaze törenin yapılmasını istedi, katiller yargılanıp, adalet yerini bulana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.