Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Meclisi Eşbaşkanı Ahmet Aslım, öğrenciler arasında ayırım yapmayan adil bir burs tüzüğü talep ettikleri açıkladı.

BKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Aslım, mevcut burs tüzüğünün öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermediğini savunarak, “öğrenciler arasında ayırım yapmayan, ihtiyaçlarını karşılayan adil bir burs tüzüğü” istediklerini kaydetti.

Ülkede eğitim gören öğrencilerin aldığı bursların yetersiz, uygulanan kriterlerin ise adaletsiz olduğunu ileri süren Aslım, her öğrenciye ihtiyacı ve başarısı oranında eşit burs sağlanması gerektiğini savundu.

Aslım, üçüncü ülkelerde eğitim gören öğrencilere verildiği iddia edilen burslardan birçok ihtiyaç sahibinin yararlanamadığını ileri süren Aslım, üçüncü ülke tanımının “KKTC ve Türkiye dışındaki deniz aşırı ülkeler”  olduğu ve Güney Kıbrıs’ta eğitim gören gençlerin bundan yararlanamadıklarını iddia etti.

Burs tüzüğünün Kıbrıs’ın güneyinde eğitim gören öğrencileri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan Aslım, bunun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekti.