BKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, heyet temasları çerçevesinde Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ederek, Avrupa Parlamentosu Sol Grubu’nun toplantılarına katıldı ve AP milletvekilleri ile görüştü.

Bunun yanında EDON Gençlik Örgütü ile birlikte Belçika İşçi Partisi (PTB) ve Belçika İşçi Partisi Gençliği (COMAC) ile toplantılar gerçekleştiren heyet,  Kıbrıs sorunu, Belçika’da federasyonun işleyişi ve AB konularında da görüş alışverişinde bulundu.

BKP Gençlik Meclisi Eş Başkanı Ahmet Aslım, Kıbrıs sorununda BM parametreleri çerçevesinde erken federal çözüm için kararlı bir şekilde çalıştıklarını belirterek,  müzakere sürecine ve her iki lidere erken çözüm için katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çözümsüzlük nedeni ile Kıbrıslı Türk Gençliği’nin geleceğini planlayamadığını, işsizlik ve göçün en büyük sorunların başında geldiğini aktaran Aslım, erken çözüm için uluslararası işbirliği ve dayanışmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Aslım, bu kapsamda Brüksel’de bulunup temaslar gerçekleştirebilme olanağı sağladığı için Avrupa Parlamentosu Sol Grubuna teşekkür etti.