Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Güzelyurt İlçe Örgütü, “parti dostları ve yeni katılan üyeler” ile yemekli toplantı düzenledi.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları ve bundan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan toplantıda yaptığı konuşmada, BKP’ye katılan yeni üyelere ve seçim süreci boyunca disiplin içerisinde çalışan tüm partililere teşekkür ederek, yeni üye ve sempatizanların katılımı ile BKP’nin gelişip güçlendiği ve politikalarının halktan onay aldığı inancını dile getirdi.

Örgütlenmeye ve yeni örgütler kurmaya yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen İzcan, halktan, emekçilerden ve ilerici kesimlerden BKP’ye ilgi ve katılım olduğunu; emek, demokrasi ve barış mücadelesini yılmadan farklılıklara saygı temelinde ortak bir çatıda, en geniş güçbirliğini sağlayarak, kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

İzcan, “BKP, sol, yurtsever, ilerici güçlerin ve federal çözüm yanlılarının ortak bir çatıda, ortak bir program ile güçlerini birleştirmeleri için çalışmaktadır. Güçlerimizi birleştirerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklara gömdüğümüz statükocu partileri tarihin çöplüğüne göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin bütün bölgelerde benzer toplantılar düzenleyerek halka teşekkür edeceğini, bundan sonraki yol haritasını tüm barış yanlıları ile birlikte hazırlayacağını vurgulayan İzzet İzcan “Bitmiş tükenmiş bir hükümet ve meclisle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, demokratik halk iktidarının yolunu açmak tüm yurtseverlerin öncelikli görevidir” dedi.