Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), yükselen döviz ve hayat pahalılığı karşısında halkı koruyucu tedbirlerin  hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

BKP  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, halkın büyük bir kesiminin hayat pahalılığı karşısında sürekli borçlanarak ve borcunu borçla kapatarak yaşamaya çalıştığını savundu.

Dövizde meydana gelen yükseliş ve hayat pahalılığı karşısında işçilerin, üreticilerin, esnafın, küçük işletmelerin ve halkın büyük bir kesiminin daha da yoksullaştığını ve borç batağına saplandığını ileri süren Korkmazhan, 2013 yılında çek yasağına girenlerin sayısı 2 Bin 910 iken 2015 yılı başında bu rakamın  3 bin 500 civarına ulaştığını, ülkede “çek yasağı enflasyonu” yaşandığını belirtti.

Korkmazhan, bunun yanında ödenmeyen kredi kartı ve donuğa düşen banka borçlarının  geçmiş yılların kat kat üzerinde olduğunu ifade etti.

Korkmazhan,  emeği ile geçinen halkın büyük kesimini kaderine terk ettiğini iddia ettiği  CTP-BG/DP-UG hükümetinin halkın vergileri ile oluşturulan bütçeyi ve ülke kaynaklarını ulufe dağıtır gibi yandaşlarına dağıttığını öne sürdü.

Kıb-Tek ile Kalkınma Bankası’na sınavsız ve partizanca istihdamlar yapıldığını, milyonlarca TL vergi borcunun affedildiğini ileri süren Korkmazhna, bütçe ve ülke kaynaklarının halkın ihtiyaçlarını karşılamak için eşitlik ve adalet anlayışı içerisinde kullanılması talebinde bulundu.