Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti, Rum Meclisi eski Başkanı Yannagis Omiru’yla Mont Pelerin’deki müzakere sürecini görüştü.

BKP’den verilen bilgiye göre, görüşme Güney Lefkoşa’da Yannagis Omiru’nun siyasi çalışmalarını yürüttüğü ofisinde gerçekleşti.

Toplantı sonrası açıklama yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Mont Pelerin’deki görüşmelerin kritik olduğu kadar, önemli bir dönemde gerçekleştiğini, tarafların birbirlerine yardımcı olmalarının, Kıbrıs’a barış ve huzur getirmeye yardımcı olacağını vurguladı.

Özellikle Kıbrıs Rum tarafında böyle bir zamanda federasyonun tartışmaya açılmasının sürece katkı olmadığının altını çizen İzcan, “İki bölgeli federasyon 1977-79 doruk antlaşmalarından berri kabul edilmiş, BM kararları ile sabitleşmiş, iki toplumun ortak duruşudur” dedi.

İzcan, 16 ay süren yoğun görüşmelerin ardından bunu sorgulayıp felaket tellallığı yapmanın kimseye bir şey kazandırmayacağını söyledi.

“Birleşik Kıbrıs Partisi iki toplum arasında köprü vazifesi görmeye devam edecektir” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Hiç unutmayalım ki barış güvercini iki kanadını kullanarak uçar ve biz bu kanatları birlikte oluşturacağız” ifadesini kullandı.