Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, eşi tarafından yapılan saldırıdan kaçmaya çalışırken balkonundan düşerek ağır yaralanan Nilgün Urhan hayatını kaybetmesinin nedenin, toplumun ataerkil yapısı ve bu yapıya karşı önlem almayan hükümetler olduğunu savundu.

Yiğiter, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Urhan’ın hayatını kaybetmesine neden olan sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, BKP Kadın Meclisi’nin konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin en önemli sorunların başında geldiğine işaret ederek, kadına yönelik şiddete karşı önlemlerin hayata geçirilmesini talep eden Yiğiter, okullarda şiddetin her türlüsüne karşı eğitim programları ile cinsiyet eşitliği müfredatlarının hayata geçirilmesini, kadın sığınma evlerinin açılmasını ve adli yardımı içeren şiddete karşı kapsamlı yasa çalışması yapılması gerektiğinin altını çizdi.

BKP Kadın Meclisi’nin bu noktada üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydeden Yiğiter, tüm sivil toplum örgütleri ve kadın örgütleriyle birlikte hareket etmeye ve kadına yönelik baskı, sömürü ve şiddetin önüne geçilmesi için çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.