Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, bu sabah Lefkoşa’da eylem yapan öğrencilere destek belirtti.

BKP Kadın Meclisi, ayrıca bugün ve yarın Başbakanlık önünde gerçekleştirilecek protesto eylemine de herkesi katılmaya çağırdı.

BKP Kadın Meclisi sözcüsü Hediye Yiğiter yaptığı yazılı açıklamada, dün sabah Girne – Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diledi.

Yiğiter, devletin, vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirterek, bu temel sorumluluğu yerine getiremediğini savunduğu hükümeti istifaya çağırdı.

Yiğiter, hükümetin, Kıbrıslı Türklerin hayat kalitesini yükseltecek yatırımlar yapması gerektiğini, ancak bunu yapmak yerine başka işler yaptığını savunarak, tüm makamların ülkede yaşananlarla ilgili halka hesap vermek zorunda olduğunu kaydetti.

“Trafiğin artık içinden çıkılmaz bir keşmekeşe dönüştüğüne” vurgu yapan Yiğiter, ülkede kontrolsüzlük ve boş vermişliğin hakim olduğunu öne sürdü ve bunların bedelini vatandaşların canı ile ödediğini iddia etti. Yiğiter, bu gidişata son verecek önlemlerin bir an önce alınmasını istedi.

Yiğiter, yaz saati uygulamasına devam edilmesi kararını da eleştirerek, hükümeti kınadı, istifaya çağırdı.