Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Kadın Meclisi, yasa dışı hamilelik sonlandırılması olaylarının denetimsizlik sonucu olduğunu savundu ve Sağlık Bakanını istifaya çağırdı.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, Parti Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, olayların “denetimsizliğin bir sonucu” olduğunu savundu ve özel sağlık kuruluşlarının denetiminden Sağlık Bakanlığının sorumlu olmasından dolayı Sağlık Bakanını “istifa” etmeye çağırdı.

Olayların, “özel sağlık kuruluşlarının neredeyse hiç denetlenmediğini” ve “yasa dışı kürtaj işlemlerinin yıllardır yapıldığını” gösterdiğini savunan Yiğiter, Hükümeti de sağlıkta “sistemsizlik ve denetimsizliğe göz yummakla” suçladı.

Bazı klinik ve özel hastanelerde makbuz, fatura kesilmediğini, vergi kaçırmak için post cihazı dahi kullanılmadığını, sadece nakitle çalışıldığını savunan Yiğiter,  “Çeteleşme hayatın her alanını sarmıştır. Türkiye ve dünya bağlantılı işler sadece sağlık alanında değil, turizm adı altında gece kulübü, kumarhane, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, çek senet mafyası gibi hayatın her alanını sarmıştır” dedi.

Yiğiter, olayda yer alanların “en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını” istedi.