Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kadınların eşitlik ve insanca yaşam için verdikleri mücadelenin devamcısı olduklarını kaydetti.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter 8 Mart Emekçi kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada BKP Kadın Meclisi olarak, kadına yönelik şiddet, baskı ve tacizlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, şiddet mağduru kadınlar için Kadın Dayanışma Evleri’nin açılmasını, kadının ev içi emeğinin ücretlendirilmesini, ev emekçisi kadınların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmasını, kadının yaşamın her alanında eşit katılım ve temsiliyetinin sağlanmasını talep ettiklerini belirtti.

Yiğiter 8 Mart’ın resmi tatil günü ilan edilmesini de istedi.

Kadınların şiddetin, baskının ve sömürünün en ağırına maruz kaldığını vurgulayan Yiğiter, “İçinde yaşadığımız ve kadınların işte, evde, sokakta, kısaca hayatın her alanında, ezildiği, dışlandığı ve güvenlikten yoksun yaşadığı bu ataerkil kapitalist dünyayı reddediyoruz. Toplumsal cinsiyet algılarının yaşamda aktif ve saygın yerini alabilmesi için ‘pozitif ayırımcılık da dahil, gerekli her türlü destek sağlanmalıdır. İkinci sınıf muamelesi gören kadın yurttaşlarımızın, özellikle de emekçi kadınların özgürleşmesini amaçlayan örgütlenmeleri destekleyip, adaletsizce, tek bir cinsiyet, erkek olan lehine yaşanmadığı bir dünyayı kurmanın bugünden mümkün olduğuna inanıyoruz. Cinsiyetçi olmayan, çok kültürlü, çok kimlikli, özgür, eşit, sınıfsız, sömürüsüz, sosyalist bir toplum hedefini hayata geçirme mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.