Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Haberal Kıbrıslı Genel Yayın Yönetmeni Kartal Harman’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, Harman’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

İzcan yazılı açıklamasında, gazetecilere ve aydınlara yönelik saldırıların “olağanlaştığını” savunarak, halkı korkutup sindirmeye, demokrasi mücadelesini yılmadan savunan gazeteci, yazar ve aydınları susturmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Geçmişte de gazeteci ve aydınlara yönelik çeşitli saldırılar yapıldığını, ancak Afrika gazetesine yapılan saldırıların, Ayhan Hikmet, Muzaffer Gürkan, Kutlu Adalı cinayetlerinin faillerinin ve geçmişte gerçekleştirilen bombalı terör eylemlerinin hiçbir sorumlusunun yakalanamadığını kaydeden İzcan, “geçmişte olduğu gibi Kartal Harman’a da saldıranların elini kolunu sallayarak dolaşmalarının kabul edilemez olduğunu” belirtti.

İzcan, basın özgürlüğünün önemine işaret ederek, Kartal Harman’a saldıranların biran önce tespit edilerek, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti, “bu saldırıyı gerçekleştiren karanlık çevreleri” lanetledi.