Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) yetkilileri, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’i  anma törenine katıldı.

Genel Başkan İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti  anma   törenine katılarak,Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in mezarlarına çelenk koydu.

BKP’den yapılan açıklamaya göre,  BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ta yaşanan en karanlık günlerde etrafa ışık saçan, ortak vatan ve ortak yaşam mücadelesini kararlılıkla sürdüren iki “yiğit insanı” saygı ile andıklarını kaydederek, “Onlar o zor günlerde hayatları pahasına bizlere doğru yolu göstermişler ve bu uğurda yılmadan mücadele etmişlerdir” dedi.

“Kıbrıs’ta taksim ve Enosis politikası  peşinde koşanların Kıbrıs’ı kana buladığını” söyleyen  İzcan,  “Eğer Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’e kulak verilseydi bugün bu acı trajediler yaşanmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Kıbrıs müzakere sürecine de değinen İzcan, sonuç almak için görüşmecilerin tüm “Kıbrıslıların” ortak çıkarlarını esas almalarının şart olduğunu dile getirdi.

İzcan,  “Boş hayaller peşinde koşarak macera aramak bizleri hiçbir yere taşımayacaktır” dedi.

BKP’nin askerden ve silahlardan arınmış Kıbrıs’ı tek çıkış yolu olarak gördüğünü ifade den İzcan,  Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in yaktığı barış meşalesini hedefe ulaştırmanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.