BKP, Kuzey Kıbrıs’ta güvenliğin kalmadığını, güvenliği sağlamakla sorumlu olanların görevini yapmadığını savundu.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “ Kıbrıs’ın kuzeyi tam anlamıyla bir suç cennetine dönüşmüştür. Gün geçmiyor ki ülkede silahlar patlamasın mafya hesaplaşmaları yaşanmasın, hırsızlık, taciz, tecavüz haberleri gündeme düşmesin, gümrüklerde kaçakçılıklar gerçekleştirilip üstü kapatılmasın” dedi.

Sokak serserilerinin emniyet güçlerine şiddet uyguladığı bir ülkede güvenlikten söz etmenin mümkün olmadığını ileri süren İzcan, “Yıllardır yaptığımız uyarılara kulak tıkayan hükümetler bu gün yaşadıklarımızın sorumlusudur. Ülkeyi sorma gir hanına çevirerek, giriş çıkışları kontrol altına almayarak, toplumun güvenliğini tehlikeye atmışlardır. Hükümetler vatandaşının güvenlik ihtiyacını sağlamakla görevlidirler. Kıbrıs’ın kuzeyinde hiçbir şeyi beceremeyen yöneticiler toplumunun güvenliğini de sağlamayı becerememişlerdir” dedi.

Geçmişten bu güne hükümet eden partilerin ülkenin geldiği bu vahim noktadan sorumlu olduğunu söyleyen İzcan, “Kıbrıs’ın kuzeyini babasının çiftliği zanneden, kendi çıkarları doğrultusunda yönetmeye çalışan, hesap sorulmayacağına inandığı için her türlü yolsuzluğa göz yuman, toplumunun geleceğinden gözünü kırpmadan çalan bu zihniyet bir an önce siyasi arenadan uzaklaştırılmalıdır” dedi.

“VATANDAŞA DÜŞEN GÖREV STATÜKOYU KÖKTEN DEĞİŞTİRMEKTİR”

Açıklamasında halka çağrıda bulunan İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyasal yapı değiştirilmedikçe, sağlık, eğitim ve turizmde olduğu gibi güvenlikte de sorunların çözülemeyeceğinin altını çizerek, vatandaşa düşen görevin statükoyu savunan, kollayan siyasal yapıyı kökten değiştirmek olduğunu vurguladı.

BKP’nin ülkeyi yönetmeye talip olduğunun altını çizen İzzet İzcan, “Halkımız temiz siyaset ve yeni alternatiflere şans tanımalıdır” dedi.