Gaziantep’te bir düğün evine yapılan terörist saldırıya yönelik kınamalar sürüyor.

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan yazılı açıklamasında, 51 masum Kürt vatandaşının evlenme töreninde katledilmesi ve yüze yakın masum insanın yaralanmasının, Türkiye coğrafyasındaki insani değerlerin nasıl erozyona uğratıldığının yeni bir kanıtı olduğunu vurguladı.

İzcan, “12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni yönettiğini iddia edenler, Suruç’tan başlayıp Antep’e ulaşan bu ve benzeri katliamlarının sorumluluğundan kurtulamazlar” dedi.

Kıbrıs İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği (KİYED) Başkanı Erdin Nami tarafında yapılan yazılı açıklamada da saldırı nefretle lanetlendi ve kınandı.

Açıklamada, “Türkiye yurttaşlarını birbirine düşürerek ülke istikrarını bozmayı hedef alan terör odaklarının, amaçlarının tam aksine ayrılık yerine kenetlenmeyi, içte ve dışta daha güçlü bir dayanışmayı getireceğinden kuşkumuz yoktur” denildi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ise açıklamasında, terör saldırısında Gaziantep’te insanların en mutlu günleri olan düğünün hedef alınmasının, bunları yapanların ne kadar hastalıklı bir ruh halinde olduklarını gösterdiğini kaydetti.