Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Lefke Bölgesi Örgüt temsilcileri son siyasi gelişmeler, örgütlenme ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalarla ilgili toplantı yaptı. 
 
BKP’nin yazılı açıklamasına göre, Genel Başkanı İzzet İzcan toplantıda yaptığı konuşmada, partinin gelişip güçlendiği oranda Kıbrıslı Türklerin iktidar olma, kendi kendini yönetme ve federal çözüme ulaşma mücadelesinin başarıya ulaşacağını söyleyerek, son dönemde BKP’ye katılımların ve örgütlenme çalışmalarının yükseldiğini ifade etti.

BKP’nin “emekçi ve üreticilerin partisi” olduğunu dile getiren İzcan, aynı zamanda demokrasi, barış ve federal çözüm mücadelesinin en ön safında mücadele yürüttüklerini söyledi.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren İzcan, cumhurbaşkanlığı seçimini BKP’nin de desteklediği Mustafa Akıncı’nın kazanacağını iddia etti.

Kıbrıs Türk toplumunun ilerici güçlerinin ortak bir program etrafında birleşerek mücadele etmekten başka çaresi kalmadığını söyleyen İzcan, tüm BKP’lilerden son dakikaya kadar hiç durmadan Akıncı’nın kazanması için çalışmalarını istedi.