Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) 2. Lefkoşa İlçe Kongresi, KTÖS lokalinde yapıldı.

BKP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Kemal Gülercan seçilirken, ilçe yönetim kuruluna Yazgülü Gürbudak, Arif Okçu, Fatoş Özler ve Sunalp Asena, ilçe onur kuruluna ise Ayten Giritli, Sadi Kazafanalı ve Bora Asena getirildi.

KORKMAZHAN: “DAHA ÖRGÜTLÜ, DAHA GÜÇLÜ BİR BKP”

BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan kongrede yaptığı konuşmada, daha örgütlü ve daha güçlü bir BKP hedefi ile yoğun şekilde çalıştıklarına dikkat çekerek, geçtiğimiz hafta Güzelyurt İlçe Kongresi’ni başarı ile gerçekleştirdiklerini, dün akşam da Lefkoşa İlçe Kongresi’ni yaptıklarını, yeni yılda ise Girne, İskele ve Mağusa ilçe kongreleri ile tüm ülke genelinde ocak, bucak kongrelerini gerçekleştireceklerini, köy örgütlerini süratle kuracaklarını vurguladı.

BKP’nin; çalışanların, emekçilerin, kadınların, kuşatılmışlıktan kurtulup federal bir Kıbrıs’ta federal yurttaş olma mücadelesi veren Kıbrıs Türk toplumu içerisindeki çözüm yanlılarının, kısaca tüm ezilenlerin partisi olduğunu vurgulayan Korkmazhan, önümüzdeki süreçte Kıbrıs Türk toplumunun değişim ve çözüm iradesinin öncülüğünü yapmaya ve daha örgütlü şekilde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

1451135390.jpg

İZCAN: “EMEK, DEMOKRASİ VE BARIŞ MÜCADELESİNE ÖNCÜLÜĞÜ SÜRDÜRECEĞİZ”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’da yaptığı konuşmada, BKP’nin emek, demokrasi ve barış mücadelesine öncülük yapmaya devam edeceğini belirterek, bu mücadelenin daha kararlı ve güçlü bir şekilde yürütülmesi için örgütlülüklerini arttırmaları gerektiğini, bu çerçevede sırasıyla ilçe kongrelerini gerçekleştirdiklerinin ve genç, dinamik kadroların görev aldığının altını çizdi.

Köy, köy, mahalle mahalle örgütlenme sürecini başlattıklarını dikkat çeken İzcan, BKP’nin emekçiler, gençler, kadınlar ve çözüm yanlısı ilericiler içerisinde artan oranda destek bulduğunu ve örgütlendiğini kaydetti. BKP’nin görevinin örgütlülüğünü arttırarak, emekçilerin, üreticilerin haklarını savunmak, demokrasi güçlerinin en geniş işbirliğini sağlayarak, Kıbrıs’ta federal bir çözüme ulaşılmasına yardımcı olmak olduğunu vurgulayan İzcan, “esas olanın ayrılıkçı rejimden ve statükodan kurtulmak ve kapsamlı erken çözüme ulaşmak olduğunu” kaydetti.

GÜLERCAN: “LEFKOŞA’YI SOKAK SOKAK ÖRGÜTLEYECEĞİZ”

BKP Lefkoşa İlçe Başkanı seçilen Kemal Gülercan ise yaptığı konuşmada, kongreye ve tüm üyelere teşekkür ederek, ilçe yönetim kuruluna seçilenlerle sorumluluk bilinci içerisinde yoğun bir tempo ile çalışacaklarının altını çizdi.

BKP Lefkoşa İlçe Örgütü olarak büyük bir sorumluluk üstlendiklerinin bilincinde olduklarını, Lefkoşa’nın başkent ve nüfusun en yoğun olduğu şehir olduğunu kaydeden Gülercan, Lefkoşa’yı sokak sokak örgütleyeceklerini, önümüzdeki süreçte Gönyeli ve Değirmenlik ocak örgütleri ile köy örgütlerinin oluşturulmasına yoğunlaşacaklarını ifade etti.