Salih Efendi yaptığı yazılı açıklamada, bugün eylem gerçekleştiren üreticilerin, CTP-BG ile DP-UG hükümetinin umursamazlığı nedeniyle iflas noktasına getirildiğini savundu.

Üreticilerin devletten alacaklarının ödenmediği için çek yasağına girmeye başladıklarını kaydeden Efendi, birçok üreticiye ise mazbata çıkartıldığını belirtti.

CTP-BG ile DP-UG hükümetinin çok zor şartlarda gerçekleştirilen üretimi desteklemek yerine, engellemeye ve yok etmeye çalıştığını ileri süren Efendi, üretimin toplumsal varoluş için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.
Narenciye üreticilerinin kaderlerine, narenciyenin ise dalında çürümeye terk edildiğini iddia eden Salih Efendi, “1 kilo portakal 30 kuruşa satılmaktadır. Bu üretimin bilinçli bir şekilde yok edilmesi politikasıdır” dedi.

Süt paraları ve diğer alacakları ödenmeyen hayvancıların da çek yasağına girmeye başladığını, hayvanlarına yedirecek yem ve bala alamadıklarını vurgulayan Efendi, “Müdür ve müşavirlerine ayda 10 bin TL’yi bulan maaş ödemeleri yapmak ve milletvekili maaşlarına 500 TL artış  için kaynak bulabilen hükümet, hayvancının üretim karşılığı hakkı olan alacakları için ise kaynak yok demektedir” ifadesini kullandı.

Hayvancı ve üreticilerin alacaklarının bir an önce ödenmesi ve bundan sonraki ödemelerin de zamanında ve düzenli bir şekilde yapılması talebinde bulunan BKP Örgüt Sekreteri Salih Efendi, üretim sektörünün geliştirilmesi için maddi ve manevi her türlü teşvik politikasının uygulanmasının şart olduğunu kaydetti.