Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Meclisi Dışilişkiler Sekreteri Gülşen Erçin, geçtiğimiz pazar günü Ankara’da gerçekleşen Özgürlük ve Dayanışma Partisi 8. Olağan Kongresi’ne BKP adına katılarak konuşma yaptı.

BKP’den verilen bilgiye göre, Gülşen Erçin konuşmasında “Bize dayatılan 'ben' merkezci hiçleştirilmiş omurgasızlık kültürünü reddederek, daha ekolojik, daha eşitlikçi, daha feminist, sınıfsız ve sınırsız bir dünyayı kurmak için hep birlikte uzun bir yol yüreceğiz” dedi.

Erçin, “Bu yolu yürürken, düzenin egemenlerinden göreceğimiz baskı ve tehditleri göğüslesek dahi, bizim için asıl tehlike birlikte yürüdüğümüz yoldaşlarımız tarafından hayal kırıklığına uğratılmaktır” diye konuştu.

Sömürünün, motivasyon ve hayal kırıklıklarından bağımsız bir gerçeklik olarak hâlâ gezegende hüküm sürdüğünü ve bu yolda yürürken yaşanacak her tereddütün gezegenin ve insanlığın yok edilmesine bir tuğla daha koyacağını kaydeden Erçin, “Tarihe damgasını vuran yoldaşımız, Che Guevara'nın dediği gibi, direnenler her zaman kazanamaz ancak kazananlar her zaman direnenlerdir” ifadelerini kullandı.