Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Ercan Havalimanı ihalesini alan T&T Şirketinde yaşanan “kavganın” ülkeyi daha fazla zarara uğratmadan özelleştirilmenin iptal edilerek, Ercan’ın geri alınmasını istedi.

Korkmazhan yazılı açıklamasında, özelleştirilen Ercan Havalimanı’nın işletmesini devralan Terminal Yapı ve Taşyapı Ltd. ortaklarının “gerginlik ve çıkar kavgası” içinde bulunduğunu savundu.

Terminal Yapı ve Taşyapı Ltd.’in Ercan’ın işletmesinden milyonlarca dolar gelir elde etmelerine rağmen devlete gereken ödemeleri yapmadığını ve sözleşmelerde yer alan yükümlülüklerini yerine getirmediğini kaydeden Korkmazhan, şirketlerin ayrıca yeni terminal binası ve pist projesi için Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nden de vize almadığını öne sürdü.

“20 BİN AĞACI KATLEDECEKLER”

Yeni terminal ve pist projesi için 20 bin ağacın söküleceğini ifade eden Korkmazhan, hükümetin Ercan’da verdiği sözleri yerine getirmediğini, ekonomik zararın yanı sıra 20 bin ağacın da katledilmesine göz yumduğunu savundu.

Korkmazhan, “sözleşmede iyileşmeye gidilmesi halinde en azından katledilecek 20 bin ağacın kurtarılabileceğini” ifade ederek, hükümeti eleştirdi.