Birleşik Kıbrıs Partisi, “suyun özelleştirilmesine karşı ortak mücadele ve eylem programının planlanması” amacıyla başlattığı ziyaretler çerçevesinde DEV-İŞ’i ziyaret etti.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, CTP-UBP hükümetinin, AKP hükümeti ile vardığı anlaşma çerçevesinde ülkenin tüm su kaynaklarının özelleştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, BKP olarak bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığının, sözün bittiği yerde bulunulduğunun ve toplumsal mücadelenin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Özelleştirmeye, tekelleşmeye ve suyun gaspedilmesine karşı olan tüm kesimlerin en kısa zamanda ortak eylemlilik sürecini başlatmasının ve ülke suyu ile kaynaklara sahip çıkmalarının şart olduğunu vurgulayan İzcan, “CTP-UBP hükümetinin hazırladığı anlaşma ile fiyatı belli olmayan suya alım garantisi verilmektedir. Halkın bahçesindeki su kuyuları bile özelleştirilmek istenmektedir.

Belediyeler, üreticiler ve hayvancılar tamamen iflasa sürüklenecektir.

İnsanımızın suya erişimi özel şirketlerin insafına terk edilmiştir” dedi.

İzcan, DEV-İŞ ve diğer sendika, sivil toplum ve siyasi partiler ile ortak bir yol haritası belirleyerek, suyun özelleştirilmesine karşı mücadeleyi kararlı bir şekilde ilerleteceklerini söyledi.