Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) “hiçe sayarak” KKTC’de şube açma girişiminde bulunmasını eleştirdi.

BKP Genel Sekreteri Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, konuyla ilgili açıklamasında, bu girişimi “Kıbrıs’ın kuzeyini Türkiye’nin vilayeti olarak gören entegrasyoncu anlayışın” göstergesi olarak tanımladı.

TFF’nin girişiminin, Kıbrıs Türk futbolunun dünya futbolu ile bütünleşmesini engellemeye yönelik “ayrılıkçı” bir çaba olduğunu iddia eden Korkmazhan, TFF’nin temsilcilik açma çabalarına kesinlikle karşı olduklarını ve KTFF’nin Güney Kıbrıs’taki Futbol Federasyonu (KOP) ve UEFA ile işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Korkmazhan, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk’in konuyla ilgili  açıklamalarına da değinerek, hükümetin konuyla ilgili politikası bulunmadığını savundu.